Označení „ Château „ v oblasti Cognacu je velmi výjimečné a nutno říci, že kvalita cognacu a Pineau des Charentes, které se zde vyrábí, tomu plně odpovídá. Není divu, že ve Francii jsou považovány za opravdovou lahůdku pro skutečné gurmány a zasvěcence. Château de Beaulon je na rozdíl od konkurence připravuje vždy pouze z vlastních hroznů. Navíc se zde při pěstování révy uplatňují výhradně tradiční metody bez použití chemických prostředků. Základem jsou starobylé odrůdy révy Folle Blanche, Colombard a Montils. Pro první destilát se používají jen nové sudy z limousinského dubu a po šesti až sedmi měsících se destilát přelévá do starších sudů. K dalšímu ředění na 58-60% alkoholu dochází po třech letech. Skutečnou harmonii však dosáhnou mícháním různých ročníků beaulonských koňaků. Beaulon má královské dekrety pro zásobování belgického a dánského dvora a je ustanoveným dodavatelem mnoha velvyslanectví. S jeho koňakem se můžeme setkat v nejpřednějších restauracích a obchodech, například Harrods v Londýně, Fauchon v Paříži, aj. Kromě cognacu se v Beaulonu vyrábí cenou poctěné Pineau des Charentes, prodávané pět a deset let staré a ve výjimečných letech i ročníkové.
Vinařská oblast Cognac
O oblasti
Cognac lze produkovat výhradně v malém francouzském regionu, který leží zhruba 100 km severně od Bordeaux na území dvou departmentů – Charente a Charente-Maritime. Region je lemován na západě Atlantickým oceánem a na východě je přirozenou hranicí předhůří horského pásu Massif Central. Počátky Cognacu se datují do 16.století, kdy zejména holandští obchodníci v...
Vinařství z oblasti Cognac
Máte zájem o vína z této oblasti?
"*" indicates required fields