V Eguisheimu, kolébce alsaského vinařství nedaleko historického města Colmar, se v rodu Beyerů dědí vinohradnictví z otce na syna již od roku 1580. Vína pocházejí z nejlepších svahů Eguisheimu a jeho bezprostředního okolí, což dovoluje produkci opravdu výjimečných cuvée s celosvětovou reputací. Mimo produkci z vlastních 20 ha vinic, mj. v grand cru Eichberg a Pfersigberg, nakupuje Léon Beyer již po generace od řady vybraných vinohradníků v okolí Eguisheimu. Vinařství produkuje od jednoduchých lehkých vín ke každodennímu pití až po unikátní rafinovaná cuvée, která mohou skvěle vyzrávat řadu desítek let. Mimo pozdní sběry a botritické výběry je pro Léon Beyer typické, že všechna vína jsou vykvašena zcela do sucha. Zcela unikátní řada Comtes d’Eguisheim, která se vytváří jen ve vydařených ročnících, vždy nazrává min. 8 let v hlubokém sklepě pod jedním z vinohradů, než opustí bránu vinařství. Zejména díky těmto unikátním vínům je Léon Beyer slavný a rozšířený v mnoha špičkových restauracích po celém světě. Dům byl vždy silně orientovaný na export a dodnes 75% jeho produkce končí za hranicemi Francie.
Domaine Léon Beyer
2, rue de la première armée
68420 Eguisheim – France
www.leonbeyer.fr
Vinařská oblast Alsace
O oblasti
Alsasko je nejvýchodnější francouzský vinařský region. Táhne se podél Rýna v severojižní ose na východním úpatí horského masivu Vogéz. Po téměř 50 let až do konce první světové války bylo Alsasko anektované Němci a vliv germánské kultury je zde patrný na každém kroku. Alsasko leží nejen na křižovatce několika kultur a států, ale také na velmi pestrém...
Vinařství z oblasti Alsace
Máte zájem o vína z této oblasti?
"*" indicates required fields