Wine & Cheese – snoubení klasických sýrů a vín I.
Kombinace některých sýrů a vín jsou doslova legendární a jejich souznění je lahůdkou pro všechny smysly. V rámci minisérie věnované tomuto tématu si vyzkoušíme ty nejlépe prověřené kombinace. Při výběru kvalitního sýra od poctivého výrobce, správném zušlechtění a vhodně zvoleném víně od špičkového vinaře je mimořádný zážitek zaručen. Budeme postupně propojovat jemné chutě a během degustace se propracujeme až k intenzivním harmonickým kombinacím. Kromě informací o víně tentokrát nahlédneme i do výroby a příběhu vybraného sýra. V kulinářském světě existuje jen málo tak fascinujících spojení, jako je souznění klasických sýrů a vín.
5.2.2025 od 19:00
Degustace s Janem Čejkou.
Cena za osobu: 2 490,-
DEGUSTOVANÁ VÍNA A SÝRY
Délice Crémier
Champagne Billecart-Salmon
* * *
Crottin de Chavignol
Sancerre Les Caillottes, Pascal JoliVET
* * *
Plaisir au Chablis
Chablis, Domaine Goisot
* * *
Vieux Comté
Arbois Tradition, Domaine Rolet
* * *
Saint-Nectaire
Chinon Huisserie, Philippe Alliet
* * *
Moliterno al tartufo
Barolo, Elvio Gogno
* * *
Munster
Gewurztraminer Reserve, Léon Beyer
* * *
Roquefort
Château Guiraud, Sauternes, Maison Sichel
5.2.2025