Současná hlava vinařství, Gaetano Sandro, byl již v mládí velmi odhodlaný a rozhodný jedinec. A tak nikoho nepřekvapilo, že byl prvním členem rodiny, který se v její historii rozhodl nebýt kovářem, ale vinařem a že začal studovat na enologické škole v Coneglianu.
Jeho nadšení se však neupínalo pouze k výrobě vína, ale i k jeho prodeji, a tak se stalo, že nejstarší vinný obchod na plážích u letoviska Jesolo je také dílem Gaetana. Navíc se od té doby počet jeho prodejen rozrostl na 25 a je možno je najít po celé Itálii. Ve vinařství se od začátku velmi soustředil na výběr nejlepších poloh, nejen pro výrobu Prosecca, ale i tichých vín. I proto hledal spíše výše položené vinice v oblastech via Cor, Belluno a Col Visentin aby jeho hrozny měli, co možná nejdelší periodu pro vyzrání a dávali ty nejlepší výsledky. Samotné vinařství pak dokresluje unikátnost vín, jelikož se nachází v prostorách zámku z 15. století, který byl lehce zmodernizován, tak, aby odpovídal potřebám dneška, ale při tom nijak nepoznamenal kouzlo a krásu historie.
Ca´ la Bionda – se nachází v obci Marano di Valpolicella, v srdci historicky „klasické“ zóny Valpolicella. Plocha vinic se rozkládá na 29
Hektarech ve svahu a v nadmořské výšce od 150 do 300 metrů nad mořem s východní expozicí. Vinařství, bylo nedávno zrekonstruováno a restrukturalizováno, ale své založení datuje již do roku 1902. Pietra Castellani, který byl vášnivým a oddaným pěstitelem hroznů a vinařem je tím, kdo se o založení nejvíce zasloužil.
Rodina Castellani, která je v současné době ve své čtvrté generaci, pokračuje v práci se stejným odhodláním a vášní, s jakou to Pietro zahájil před více než sto lety. Všechny fáze procesu výroby vína, pěstování nejkvalitnějších hroznů, sklizeň hroznů, vinifikace, školení a marketing jsou prováděny přímo rodinou. Zvláštní pozornost a péče je věnována jemnému procesu sušení hroznů neboli „appassimento“, který je nezbytný pro výrobu Recioto a Amarone, největších a nejušlechtilejších vín v regionu.
I když je nové vinařství designovým skvostem, je především vysoce praktické a funkční. Využitím přirozené topografie země bylo nové vinařství navrženo bez nutnosti používat pumpy k přemisťování moštů a vína po vinařství. Vzhledem k tomu, že různé fáze procesu vinifikace probíhají na různých úrovních vinařství, jsou schopni využít gravitační sílu k přemisťování objemů moštu nebo vína kolem vinařství. Tímto způsobem víno není vystaveno prudkému nárazu, který je typický pro čerpadlo, a zajišťuje lepší zachování všech přirozených vlastností vína.
Kvalita a autentičnost našich vín jsou výsledkem nekompromisní vášně, kterou sdílejí všichni členové rodiny Castellani a která se předává z generace na generaci více než století.
Vinařská oblast Veneto
O oblasti
Největší italská vinařská oblast nabízející nejširší škálu vín, kterým však aktuálně kraluje vinná odrůda Glera. Že ji neznáte? Určitě ano, jen již v jejím nejslavnějším vinném provedení. Lehké, zábavné a osvěžující Prosecco je benátskou superstar, kterou si můžete osvěžit každý den.
Vinařství z oblasti Veneto
Máte zájem o vína z této oblasti?
"*" indicates required fields