Léon Beyer
Vinařská oblast Alsace

V Eguisheimu, kolébce alsaského vinařství nedaleko historického města Colmar, se v rodu Beyerů dědí vinohradnictví z otce na syna již od roku 1580. Vína pocházejí z nejlepších svahů Eguisheimu a jeho bezprostředního okolí, což dovoluje produkci opravdu výjimečných cuvée s celosvětovou reputací. Mimo produkci z vlastních 20 ha vinic, mj. v grand cru Eichberg a Pfersigberg, nakupuje Léon Beyer již po generace od řady vybraných vinohradníků v okolí Eguisheimu. Vinařství produkuje od jednoduchých lehkých vín ke každodennímu pití až po unikátní rafinovaná cuvée, která mohou skvěle vyzrávat řadu desítek let. Mimo pozdní sběry a botritické výběry je pro Léon Beyer typické, že všechna vína jsou vykvašena zcela do sucha. Zcela unikátní řada Comtes d’Eguisheim, která se vytváří jen ve vydařených ročnících, vždy nazrává min. 8 let v hlubokém sklepě pod jedním z vinohradů, než opustí bránu vinařství. Zejména díky těmto unikátním vínům je Léon Beyer slavný a rozšířený v mnoha špičkových restauracích po celém světě. Dům byl vždy silně orientovaný na export a dodnes 75% jeho produkce končí za hranicemi Francie.

Domaine Léon Beyer
2, rue de la première armée
68420 Eguisheim – France
www.leonbeyer.fr

 

Vinařská oblast Alsace

O oblasti

Alsasko je nejvýchodnější francouzský vinařský region. Táhne se podél Rýna v severojižní ose na východním úpatí horského masivu Vogéz. Po téměř 50 let až do konce první světové války bylo Alsasko anektované Němci a vliv germánské kultury je zde patrný na každém kroku. Alsasko leží nejen na křižovatce několika kultur a států, ale také na velmi pestrém...

Číst více

Vinařství z oblasti Alsace

  • Léon Beyer
    V Eguisheimu, kolébce alsaského vinařství nedaleko historického města Colmar, se v rodu Beyerů dědí vinohradnictví z otce na syna již od roku 1580.
    Více o vinařství

Máte zájem o vína z této oblasti?

Kontaktujte nás a my vám zašleme nabídku vín, které importujeme.

"*" indicates required fields

Další vinařské oblasti ve Francii

Oblast
Provence je jedním z nejstarších vinařských regionů Francie a kolébkou vinařství ve středomoří. Od Nice po Marseille mezi údolím Rhôny a pobřežím středozemního moře se pěstuje vinná réva již od 6. století před Kristem.
Oblast
Cognac lze produkovat výhradně v malém francouzském regionu, který leží zhruba 100 km severně od Bordeaux na území dvou departmentů – Charente a Charente-Maritime. Region je lemován na západě Atlantickým oceánem a na východě je přirozenou hranicí předhůří horského pásu Massif Central.
Oblast
Historie pěstování vinné révy v údolí řeky Rhôny sahá až do 5.století před Kristem, kdy Řekové šíří kulturu vína ve středomoří.
Oblast
První zmínky o pěstování vinné révy na březích řeky Saony sahají do 5.století před Kristem, kdy jí rozšířili ze středomoří údolím řeky Rhôny nejdříve Řekové a později Římané.
Oblast
Vinice Beaujolais leží v pásu zhruba 50 km od severu k jihu mezi městy Macon a Lyon a na šířku měří zhruba 20 km.
Oblast
Patří mezi nejmenší vinařské regiony Francie a název je odvozen od stejnojmenného pohoří, které se rozkládá na území dvou států (Švýcarska a Francie).
Oblast
Alsasko je nejvýchodnější francouzský vinařský region. Táhne se podél Rýna v severojižní ose na východním úpatí horského masivu Vogéz.
Oblast
patří mezi nejvěhlasnější francouzské vinařské regiony a produkuje nejslavnější šumivé víno světa.
Oblast
Vinařský region Bordeaux pojmenovaný podle historického města v zálivu Gironde, zahrnuje všechny vinohrady vysázené v departmentu Gironde na jiho-západě Francie u Atlantického oceánu.
Oblast
V oblasti středomoří je kultura vinné révy přítomná již od 5. století před Kristem od období řecké kolonizace ale největší rozvoj a v podstatě dnešní podobu vinařského regionu vtiskli regionu Římané od roku 118 před Kristem.
Oblast
Tato rozsáhlá vinařská oblast lemuje po délce zhruba 1000 kilometrů řeku Loiru, která představovala důležitou obchodní tepnu a díky níž se vína z jejího okolí snadno dostávala i do vzdálených krajů.