Degustační večeře: Valter Fissore & Yamato Restaurant
Návštěva z vinařství Elvio Cogno
Srdečně Vás zveme na degustační večeři do Yamato Restaurant, kde Vás čeká unikátní degustační menu se zástupcem vinařství Elvio Cogno, Valterem Fissore. Po dvou letech k nám zavítá král jižního Barola, Valter Fissore, z vinařství Elvio Cogno. Vína, která odprezentuje, představují komplexní pohled na produkci, kterou spojují slova preciznost, elegance, tradice a dlouhověkost. I přes ty to společné rysy však vinařství ctí u každého vína unikátní charakter jednotlivých terroir.
*Prosím vyberte jeden z bloků od 17:45 nebo 19 hodin.
Degustační menu
Zensai
Hassun
Shirako ponzu, uni, Kinmedai nitsuke shoga,
yaki tofu denkagu, yasai ni, takenoko kimpira
Mlíčí z tresky, mořský ježek, dušený chňapal,
pečené tofu s chilli miso, vařená zelenina,
restovaný salát z bambusu
* Elvio Cogno, Nascetta „Anas- Cëtta“, 2021
O t s u k u r i
Hamachi kombu-jime
Hamachi, horenso, wasabi
Kranas japonský, špenát, wasabi
* Elvio Cogno, Nascetta „Anas- Cëtta“, 2019
Maguro namero
Tuna tartar, miso, negi, senbei chipsu
Tatarák z tuňáka, miso, cibulka, rýžový chips
* Elvio Cogno, Langhe Nebbiolo „Montegrilli“, 2021
Ya k i m o n o
Wagyu suteki A5+, kinokosōsu
Wagyu steak 100 g, mushroom sauce, grilled mushrooms
Wagyu steak, omáčka ze sušených hub, grilované houby
* Elvio Cogno, Barolo Bricco Pernice, 2017
Owan
Madai owan
JPN Tai, wakame, yuzu
Japonská pražma, řasy wakame, yuzu
Sushi
Selection of sushi 3 pcs
Výběr sushi 3 ks
*Elvio Cogno, Barbera Bricco dei Merli, 2018
Dezāto
White chocolate mousse, vanilla, mango
Mousse z bílé čokolády, vanilka, mango
* Elvio Cogno, Moscato d´Asti, 2021
Cena za osobu 5 499,-
28.2.2024