François Villard

François Villard François Villard

François Villard své chuťové buňky testoval až do roku 1991 v kuchařské profesi. V následném období se jeho preference posunuly do apelací Condrieu, CôteRôtie, Saint Peray a Saint Joseph. Vinařský talent dokazuje na vinicích o rozloze přibližně 19ha. Věčně usměvavý a neustále něco nového tvořící vinař nastoupil nezdolně cestu mezi špičku severní Rhôny. Všechna jím připravovaná vína vyjadřují rozdíly v půdě, orientaci svahů a mikroklimat jednotlivých vinic, což je zároveň jedno z jeho oblíbených diskusních témat (společně s fotbalem, hlavně když St. Etienne vítězí ve francouzské fotbalové lize). Při přípravě nedochází k žádným kompromisům, výnosy jsou nízké a používány pouze ty nejlepší a dokonale zdravé hrozny, každý rok do vinařství připutují nové špičkové barikové sudy. Asi nejvíce toto vinařství proslavila apelace Condrieu a vína odrůdy Viognier, připravována v hutnějším stylu pozdně sbíraných hroznů, vína plná a přesto si zachovávající dostatek kyselin a krásnou mineralitu. Vína apelace St. Joseph jsou masivní, přesto vyvážená elegantní. Milovníky dobrých vín si dokáže získat i 100% Marsanne z oblasti St. Peray, hravost dokazuje třeba zemským (Vin de Pays) Merlotem pojmenovaným „GruGlacée“.

 

Přejít na produkt

 

Reference: