Moravská vína

Moravská vína
Vinařská oblast Morava se rozkládá na ploše přibližně 17 450 ha (uváděná čísla vždy kolísají v závislosti na různých proměnných faktorech). Klima je většinou vnitrozemské s občasným vlivem atlantického vlhkého vzduchu. Morava je souhrnem klimatických podmínek předurčena pro pěstování především bílých odrůd, které se vyznačují svěží kyselinou a charakteristikou jednotlivých podoblastí. Modrým odrůdám pro výrobu červených vín se v naší zeměpisné šířce příliš nedaří, nicméně v posledních letech...
Vinařská oblast Morava se rozkládá na ploše přibližně 17 450 ha (uváděná čísla vždy kolísají v závislosti na různých proměnných faktorech). Klima je většinou vnitrozemské s občasným vlivem atlantického vlhkého vzduchu. Morava je souhrnem klimatických podmínek předurčena pro pěstování především bílých odrůd, které se vyznačují svěží kyselinou a charakteristikou jednotlivých podoblastí. Modrým odrůdám pro výrobu červených vín se v naší zeměpisné šířce příliš nedaří, nicméně v posledních letech se hlavně vlivem teplejšího počasí a kvalitnější zpracovatelské technologie jejich kvalita stále zvyšuje. Půdní faktory jsou velice pestré a různorodé. Převážně převládají půdy kamenité, štěrkovité, písečné, ale i jílovité. Tato různorodost půd a klimatické podmínky vtiskávají moravským vínům nesmazatelný charakter, který se vyznačuje jemnými aromatickými látkami a příjemnou pitelností.
Více
Není zde žádné zboží.