Jihoafrická vína

Jižní Afrika Tradici výroby vína začali v sedmnáctém století holandští usedlíci - v roce 1659 zakladatel Kapského Města Jan Van Riebeeck vytvořil první víno, které neslo název „Jižní Afrika“. Celková rozloha vinic v Jižní Africe dnes čítá 102 tisíc ha a produkce činí 787,2 milionu litrů. Jižní Afrika tak vyrobí 3% celosvětové produkce vína a to ji řadí na 9. Místo. Výrobci vín stále více zvyšují kvalitu produkce. Proto bylo také v posledních letech téměř 40% všech vinic rekultivováno a...
Jižní Afrika Tradici výroby vína začali v sedmnáctém století holandští usedlíci - v roce 1659 zakladatel Kapského Města Jan Van Riebeeck vytvořil první víno, které neslo název „Jižní Afrika“. Celková rozloha vinic v Jižní Africe dnes čítá 102 tisíc ha a produkce činí 787,2 milionu litrů. Jižní Afrika tak vyrobí 3% celosvětové produkce vína a to ji řadí na 9. Místo. Výrobci vín stále více zvyšují kvalitu produkce. Proto bylo také v posledních letech téměř 40% všech vinic rekultivováno a osázeno takovými odrůdami, které jsou schopné konkurovat ostatním vinařským zemím. Většina vinařství je soustředěna do oblasti okolo Kapského Města. Ve všech regionech nalezneme velké množství menších farem. Produkce i export jsou z větší části v rukou družstevních sklepů. Nejvýznamnějšími oblastmi jsou Stellenbosch (asi nejprestižnější region, sídlí zde nejslavnější vinařství), Paarl, Constantia (zde byly vysázeny historicky první vinice), Robertson, Worcester, Swartland, Tulbagh a Durbanville.
Více
Počet produktů: 1